Εκδηλώσεις

Jazz on Tinos 2017 (2ημ)

Σάββατο, 26. Αυγούστου 2017, 21:30

Το Ι.ΤΗ.Π. διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2009 στο Μέγαρό του στην Τήνο το Φεστιβάλ που καθιέρωσε την Τζαζ στο νησί. Tο 9o Jazz on Tinos πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με σημαντική δισκογραφική παρουσία. Συνδιοργάνωση: Ι.ΤΗ.Π., Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

21:30 - Broken Fingers
Γιώργος Δασκαλάκης: κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης: κοντραμπάσο
Χρήστος Κωνσταντινίδης: τύμπανα

Οι Broken Fingers δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2009 στο Άμστερνταμ. Στην Τήνο παρουσιάζουν ανέκδοτο υλικό καθώς και συνθέσεις από το πρώτο τους CD (“Cyclothymia”, 2014). Με ρεπερτόριο βασισμένο σε συνθέσεις του κιθαρίστα Γιώργου Δασκαλάκη, οι έντονες αυτοσχεδιαστικές στιγμές τους αντλούν στοιχεία από την παραδοσιακή και τη μοντέρνα τζαζ, ενώ ο πειραματισμός και οι ποικίλες επιρροές συντελούν στη μουσική προσέγγιση του σχήματος.

Daskalakis trio Broken Fingers

23:00 -Σωκράτης Σινόπουλος quartet
Σωκράτης Σινόπουλος: λύρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ: τύμπανα

Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και τη σύγχρονη μουσική

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με τον τίτλο Eight Winds και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. “Πρόκειται για μερικά ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα”, όπως λέει ο Σωκράτης Σινόπουλος, “τα οποία χρωματίζουμε κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα διεθνή ή τοπικά μουσικά στυλ και τάσεις. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε νηνεμία.”

SINOPOULOS COLOR

Είσοδος ελεύθερη
Έναρξη κάθε βράδυ στις 21:30

Πίσω