Εκδηλώσεις

Jazz on Tinos 2017 (1ημ)

Παρασκευή, 25. Αυγούστου 2017, 21:30

Το Ι.ΤΗ.Π. διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2009 στο Μέγαρό του στην Τήνο το Φεστιβάλ που καθιέρωσε την Τζαζ στο νησί. Tο 9o Jazz on Tinos πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με σημαντική δισκογραφική παρουσία. Συνδιοργάνωση: Ι.ΤΗ.Π., Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ης ΗΜΕΡΑΣ


21:30 Diminuita Swing

• Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα
• Έφη Σαράντη κιθάρα
• Γιώργος Ντάνης κοντραμπάσο

Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη. Παρουσιάζουν διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος. Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το “a-rhythmology” το 2011 και το “Mani Sessions”με την σύμπραξη του γερμανού βιολιστή Gregor Huebner το 2014.

diminuita  la ruche charleroi. 6 jpg


23:00- Nana's World Jazz Ensemble

• Nάνα Σιμόπουλος: κιθάρα, Σιταρ, φωνή
• Γιώργος Πολυχρονάκος: ντραμς
• Κώστας Πατσιώτης: μπάσο
• Σόλης Μπαρκί: κρουστά

H Νάνα Σιμόπουλος, μια από τις λίγες Ελληνίδες μουσικούς της τζαζ με παγκόσμια καριέρα, είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή της World Jazz. Παίζει κιθάρα και ένα πλήθος μουσικών οργάνων όπως το ινδικό sitar, το Ελληνικό της μπουζούκι, το μεγάλο αυστραλιανό πνευστό didgeridoo, την πολύχορδη μαλινέζικη kora. Έχει παίξει με θρύλους της τζαζ όπως ο τρομπετίστας Don Cherry, ο μπασίστας Charlie Haden, ο ντράμερ Billy Higgins ή ο Βραζιλιάνος Naná Vasconcelos, το ''θείο'' ζώο των κρουστών, ένα σύμβολο της World Music. Η καλλιτέχνιδα βάζει τη δική της προσωπική σφραγίδα σε κάθε της παράσταση, σε κάθε της σύνθεση. Η μουσική της θέλει να μοιάζει με τη ροή του νερού. Είναι ένας «μουσικός χαμαιλέων» που έχει διερευνήσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης μέσω του ήχου και που συνδέεται βαθιά με τη μουσική της Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας, με σαφείς επιρροές από τη τζαζ, τη New Age και τη World Μusic. Μαζί της έρχονται στο Jazz on Tinos 2017: ο Σόλις Μπαρκί στα κρουστά, ο Γιώργος Πολυχρονάκος στα ντραμς και ο Κωνσταντίνος Πατσιώτης, στο μπάσο.

NanaSitar2013LoRes

Είσοδος ελεύθερη
Έναρξη κάθε βράδυ στις 21:30

Πίσω